Kursus i faglig formidling
Sådan skriver du som specialist til ikke-fagfolk
Det er ofte en udfordring at formidle fagsprog på en forståelig måde. Direktøren læser kun konklusionen, modsat specialisten, der gerne vil have alle detaljerne med. Det kræver træning at tilpasse sin faglige viden til forskellige målgrupper. Når du som specialist vil ramme plet med din skriftlige formidling, kan det være en udfordring at prioritere og tilpasse kommunikationen og dit sprog til målgruppen på en sådan måde, at du ikke går på kompromis med fagligheden. På dette kursus i faglig formidling får du de nødvendige redskaber, der hjælper dig med denne proces. Her lærer du at skrive, så folk forstår, hvad du skriver – men på et højt niveau.
Et af Sprogkontorets mange kurser i skriftlig kommunikation handler netop om faglig formidling, altså om hvordan du bliver klædt på til at formidle dit faglige stof på en enkel, men alligevel professionel måde. Det sker ved hjælp af tankevækkende øvelser og sjove eksempler. Du lærer, hvordan du skriver fagligt avanceret tekst, som alligevel kan læses og bruges af mennesker, som måske ikke har den samme viden som dig.
Et eksempel fra kurset i faglig formidling – dette lærer du
“Det er et faktum, at cylindriske beholdere af medio størrelse, hvis kapacitet er uudnyttet, formodes at besidde optimerede akustiske kvaliteter set i relation til kapacitetsudnyttede”,
Oversat til billedsprog: “Tomme tønder buldrer mest”.
Hvem er Sprogkontoret: Ellen Bak Åndahl og Susanne Nonboe Jacobsen fra Sprogkontoret. Begge er cand.mag.er og holder formidlingskurser i offentlige og private virksomheder. Forfattere til kommunikationshåndbogen Skriv og bliv læst fra Forlaget Frydenlund, 2021, 6. udgave.
På kurset får du et indblik i, hvordan du formidler fagligt stof som ekspert til ikke-fagfæller. Vi kommer ind på følgende emner på kurset i faglig formidling:
Indhold i kurset i faglig formidling:
- Skær dit oplæg ind til benet.
- Vær konkret – ikke abstrakt.
- Gør dit fagsprog enkelt og let at forstå.
- Tilpas mængden af information til modtageren.
- Hvad har din læser behov for at vide – hvad har du behov for at fortælle?
- Skriv levende, brug gerne eksempler og illustrationer.
- Find balancen i forholdet mellem din modtagers behov og dit indhold.
- Skriv fejlfrit – en professionel tekst har nul fejl.
Vores kurser veksler altid mellem korte oplæg, diskussion og små øvelser. Vores undervisning er levende og inspirerende. På den måde får du testet dig selv undervejs og finder med det samme ud af, hvor god du er til at formidle fagligt stof på en levende måde.
Alle, der ønsker at blive opdateret og få ny inspiration, kan deltage i vores kurser. Kurserne varer typisk fra en halv til en hel dag, og vi holder kurserne på din arbejdsplads.
Disse kurser er til dig, der gerne vil følge med i, hvad der sker. Vi kommer langt omkring forskellige sproglige emner på kort tid. Gennem sjove eksempler og små øvelser sætter vi fokus på den skriftlige kommunikation på jobbet.
Vi holder også
onlinekurser
Vi holder kurser online og i hele Danmark.
Kontakt os, hvis du er interesseret i dette kursus og vil vide mere.
Ring til os på:
24 25 14 53 eller 20 42 17 75
Du kan også skrive til os her:
Ønsker du mere information om de enkelte kurser?
Kontakt os her
Få vores nyhedsbrev
Gå ikke glip af vores opdateringer.
I nyhedsbrevet kan du læse om vores kurser, bøger samt stort og småt om det danske sprog her og nu.