Er korrektur nødvendigt i dag?

af | 2. september 2015

Kære Peter.Vi er galde for, at kunne tilbyde dig en plads på vores kursus om at skriv korekt dansk.

Vil Du sende en bekræftigelse til mig idag så jeg ved, at   du deltage? På forhånd Tak

Venlig Hilsen

Din Korekturlaser

 

Ja, okay, så mange fejl er der sjældent i den samme mail. Men hvor mange fejl synes du, der må være i en mail? Nogle gange er en enkelt uheldig fejl nok til, at fokus flyttes væk fra indholdet. Måske mener du, at når man skriver mails, er det ikke vigtigt at fokusere på korrekt dansk. Herregud – det er jo bare en mail.

Dette synspunkt er vi dog ikke enige i, når det handler om arbejdsmails. De skal være professionelle og fejlfrie, da mailen er firmaets ansigt udadtil.

Det virker uprofessionelt og utroværdigt med iøjnefaldende sproglige fejl i en mail. Og hvad kan du så gøre?

 

Fandt du alle fejlene? Her kommer den korrekte version:

Kære PeterVi er glade for at kunne tilbyde dig en plads på vores kursus om at skrive korrekt dansk.

Vil du sende en bekræftelse til mig i dag, så jeg ved, at du deltager? På forhånd tak.

Venlig hilsen

Din korrekturlæser

 

Hvordan undgår du fejl?

  • Kom i tvivl – det danske sprog er i evig forandring. Og nej, du må ikke længere skrive linie med i eller checke som en gammeldags check.
  • Brug stavekontrol – ja, det kan man også i mails.
  • Slå op – brug for eksempel sproget.dk eller Dansk Sprognævns hjemmeside: dsn.dk – brug ikke Google! Her får du mange svar, men sjældent det korrekte.
  • Sæt farten lidt ned – det vil sige, brug et kort øjeblik på at læse mailen igennem, før du trykker på send.
Hedder det ligge eller lægge?

Hedder det ligge eller lægge?

Ligge eller lægge? Dette er egentlig ret nemt, men også en af de mest hyppige fejl, vi ser på dansk. Her får du huskereglerne, som gør, at du aldrig mere vil være i tvivl om, hvorvidt du skal skrive ligge eller lægge.

læs mere
Navneord – et eller to ord?

Navneord – et eller to ord?

Forresten eller for resten? Kommunalvalg eller kommunal valg? Hvad med elevuddannelse, produktchef og kaffeautomat? Bliv meget klogere på sammensatte navneord her.

læs mere
Politisk korrekt sprog

Politisk korrekt sprog

Negeren i Elefantens Vuggevise fra 1947 blev brugt som rangle, men blev senere skiftet ud med en kokosnød. Indtil omkring 1970’erne var der ikke noget galt i at bruge betegnelsen neger om folk herhjemme, der havde en afrikansk baggrund. Men tiderne og sproget skifter.

læs mere
Sin eller hans?

Sin eller hans?

Vi har altid haft svært ved i dansk at bruge stedordene sin, hans, hendes, dens og dets korrekt, og det medfører ofte diskussioner. Hvad betyder denne sætning egentlig “Søren pudsede skærmen på hans computer” – er det Sørens computer eller en anden persons?

læs mere
Skabelon til referat

Skabelon til referat

På mange større arbejdspladser har man en skabelon, medarbejderne kan bruge, når de skal skrive referater. Men hvis det ikke findes – hvad gør du så?

læs mere
Kursus i kommunikation – lær at skrive bedre

Kursus i kommunikation – lær at skrive bedre

En ting er sikkert – alle kan blive bedre til at formulere sig og kommunikere skriftligt. Her får du til at starte med 10 råd, som gør dig bedre til skriftlig kommunikation, og på vores kurser får du endnu flere fif.

læs mere