Har du styr på de danske pendulord?

Har du styr på de danske pendulord – kender du både den nye og den oprindelige betydning?

I denne test møder du en række danske ord, som vi kalder for pendulord eller vendeord.
Det er ord, der oprindeligt har haft én betydning, som en del af befolkningen stadig opfatter som den eneste korrekte. En anden del af befolkningen bruger en anden og nyere betydning, der ofte er helt modsat den oprindelige.

Pendulord er karakteriseret ved, at brugeren ofte kun kender den ene af betydningerne, og derfor kan ordet give anledning til misforståelser. Ordet svinger mellem to betydninger – derfor udtrykket pendulord.

Tag testen, og bliv lidt klogere. Hvilken betydning af ordet er den oprindelige?

Rigtigt og forkert dansk

Rigtigt og forkert dansk

I denne lille test har vi samlet otte kloge spørgsmål, som nogle af vores kursister har stillet os om det drilske danske sprog. Kender du svarene?

læs mere
Julemandstesten 2023

Julemandstesten 2023

I denne lille test bliver du klogere på julemanden og det danske sprog. Kender du svarene? Tag testen, og bliv lidt klogere.

læs mere
Test dine kommaer 6

Test dine kommaer 6

Kender du Sprogkontorets forskellige kommatest? Her kommer nummer 6 i rækken. Måske er du en kommahaj? Eller måske kan du blive bedre? Det grammatiske komma bliver også kaldt for kryds og...

læs mere
Ordtest – sommer 2021

Ordtest – sommer 2021

Kender du disse 8 ord, og ved du, hvad de betyder? Ordene har vi valgt ud fra en lang liste med ord og udtryk, der alle fik lov til at komme med i opdateringen af Den Danske Ordbog i juni 2021.

læs mere
Test dine kommaer 5

Test dine kommaer 5

Kender du Sprogkontorets Kommatest? Her kommer nummer 5 i rækken. Måske er du en kommahaj? Eller måske kan du blive bedre?

læs mere
Tip en 13’er

Tip en 13’er

Test din paratviden inden for stavningens svære kunst med denne fem minutters individuel øvelse. Svar med 1, X eller 2.

læs mere