Test dine evner i at stave

Staver du korrekt? Har du styr på den danske grammatik? Det danske sprog udvikler sig hele tiden, så det, du lærte i skolen, kan sagtens være ændret i dag.

Måske er du en mester i stavningens svære kunst? Tag Sprogkontorets Sprogtjek, og få svaret med det samme.

Øvelse i stavefejl

Det er en svær diciplin at stave på dansk. Mange mener, at det går udemærket med at stave. Andre argumentere for, at de selv synes, at de er dygtige til at stave. Man skal bruge sit hovede for at ungå fejl. Idag er fx. et ord som it blevet valgfrit, så du kan osse skrive IT med store bogstaver. Hvordan kan du checke, om du har fegl i din tekst? Det er ihvertfald en god idé at bruge stave kontrol. Hvor mange fejl må der maximum være i din tekst incl. eventuelle komma fejl? Som udgangspunkt skal din tekst være fejlfri.

Hvor mange fejl kan du finde ialt i denne tekst?

Rigtigt og forkert dansk

Rigtigt og forkert dansk

I denne lille test har vi samlet otte kloge spørgsmål, som nogle af vores kursister har stillet os om det drilske danske sprog. Kender du svarene?

læs mere
Julemandstesten 2023

Julemandstesten 2023

I denne lille test bliver du klogere på julemanden og det danske sprog. Kender du svarene? Tag testen, og bliv lidt klogere.

læs mere
Test dine kommaer 6

Test dine kommaer 6

Kender du Sprogkontorets forskellige kommatest? Her kommer nummer 6 i rækken. Måske er du en kommahaj? Eller måske kan du blive bedre? Det grammatiske komma bliver også kaldt for kryds og...

læs mere
Ordtest – sommer 2021

Ordtest – sommer 2021

Kender du disse 8 ord, og ved du, hvad de betyder? Ordene har vi valgt ud fra en lang liste med ord og udtryk, der alle fik lov til at komme med i opdateringen af Den Danske Ordbog i juni 2021.

læs mere
Test dine kommaer 5

Test dine kommaer 5

Kender du Sprogkontorets Kommatest? Her kommer nummer 5 i rækken. Måske er du en kommahaj? Eller måske kan du blive bedre?

læs mere